Atenció al públic:

8h - 13h / 15h - 17h

C/ Carme, 16

08271 Artés

938 305 212

a8000220@xtec.cat

TRES NOVES RECEPTES PER CUINAR EN FAMÍLIA I COMBATRE L’AVORRIMENT!

Aquí tens algunes receptes nutritives i saludables, revisades per professionals de la nutrició, perquè puguis cuinar amb els nens i nenes a casa durant aquests dies de confinament. Trobaràs receptes dolces per fer berenars originals de manera esporàdica, però recorda que cal vigilar amb la ingesta de sucre diària. Cuinar és una bona manera de distreure’s, de combatre l’avorriment, de fer una activitat conjunta infants i adults i d’aprendre moltes coses!

Aquests són alguns dels beneficis de la cuina per al desenvolupament i els aprenentatges dels infants:

  • Afavoreix l’adquisició d’hàbits saludables.
  • Estimula la creativitat i tots els sentits.
  • Ajuda a desenvolupar la psicomotricitat fina.
  • Desenvolupa processos lògics i matemàtics (seqüències, associació, classificació, pesos, proporcions…) i processos cognoscitius. (manipular, barrejar, separar…).
  • Estimula la memòria, l’alfabetització i la capacitat de ser metòdics.
  • Potencia l’autoestima i l’actitud positiva.

Així que, endavant! A gaudir de la cuina en família i a deixar-se portar per la creativitat!

RECEPTA 1: XIPS DE CARXOFA

INGREDIENTS

  • 2 o 3 carxofes
  • Oli d’oliva suau
  • Farina
  • Julivert
  • 1 llimona
  • Sal

ELABORACIÓ

  1. Preparem un bol amb aigua freda i unes branques de julivert o bé el suc d’una llimona.
  2. Tallem les puntes de les carxofes i traiem les fulles més verdes amb les mans. Pelem també la tija i el seu voltant.
  3. Amb un ganivet molt esmolat, tallem les carxofes com si fos en juliana, a làmines fines i immediatament les fiquem en el bol amb l’aigua, per evitar que s’oxidin i es posin negres.
  4. Afegim uns glaçons i les deixem mitja hora en aigua. L’aigua freda amb el gel, farà que quedin més cruixents.
  5. Escorrem les carxofes, les assequem amb paper de cuina i les enfarinem. Per facilitar la feina de l’enfarinat, es pot agafar una bossa de plàstic on posar la farina, després les carxofes i un cop dins, anar sacsejant la bossa fins que quedin totes enfarinades.
  6. En una paella o un cassó amb abundant oli ben calent, anem fregint-les, per tandes, fins que quedi daurades.
  7. Es treuen de la paella i es deixen escórrer en un colador amb paper absorbent.
  8. I, per acabar, empolsinar-les amb sal i ja estaran llestes

RECEPTA 2: GALL D’INDI AMB PINYA

INGREDIENTS

  • 4-6 pits de gall d’indi (120gr/persona)
  • Pinya enllaunada en el seu suc sense sucre (1 porció)
  • 1 ceba blanca mitjana
  • Oli d’oliva
  • Sal marina i pebre
  • All cru
  • Curri (conté cúrcuma, comí, pebre, llorer, clau i fonoll)

ELABORACIÓ

  1. Talleu el gall d’indi, saleu-lo i reserveu-lo.
  2. Sofregiu la ceba i l’all amb una mica d’oli en una cassola.
  3. Afegiu el gall d’indi i deixeu coure a foc fort, remenant de tant en tant.
  4. Peleu i talleu la pinya a trossets i reserveu-la.
  5. Quan la carn ja porti una estona fent xup xup, afegiu la sal, el pebre i la pinya i baixeu el foc.
  6. Tapeu i deixeu coure fins que la carn quedi ben tendre.
  7. Serviu calent i acompanyat d’una bona amanida.

RECEPTA 3: PANCAKES INTEGRALS

INGREDIENTS

  • 2 ous grans
  • 1 got de llet de vaca o d’arròs
  • 2 cullerades d’oli d’oliva suau
  • 1-2 cullerades de sucre integral de canya, melassa d’arròs o xarop d’atzavara (agave)
  • 150gr de farina de blat o d’espelta integral
  • 1 sobre de llevat de pastisseria (16gr)

ELABORACIÓ

  1. Barrejar tots els ingredients segons l’ordre indicat batent fins que quedi una massa homogènia.
  2. Escampar un rajolí d’oli per una paella ampla perquè no s’enganxin. Escalfar bé la paella.
  3. Quan està ben calenta, afegir una cullerada sopera de pasta en diferents “pilonets” per tota la paella, sense que es toquin entre ells.
  4. A foc mitjà, esperar a que surtin bombolles dels pilonets. És un moment màgic veure com apareixen! Quan passa això vol dir que cal donar-li la volta al pancake i esperar a que es cogui una mica l’altra banda. Després ja els podem treure de la paella, esperar que es refredin una mica i pensar amb què els acompanyarem (o potser els menjarem sols?)
  5. Possibles acompanyaments: mel, xarop d’atzavara, compota de poma sense sucre, trossets de poma o de pera, xocolata desfeta, confitures de fruites, cacau en pols, canyella, suc de llimona amb sucre integral…
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website